Gode råd om pelspleje

Kam med roterende tænder

Maine coon og norsk skovkat kræver en smule pelspleje. Især hvis man har en udekat, vil pelsen blive langt kraftigere om vinteren. 

Vi vænner vores killinger til en kam. Det gøres når de er trætte og ikke har knuder (hvilket killinger sjældent har). Vi øver kun i få minutter ad gangen og roser hver killing. 

Her vil du kunne læse lidt om hvordan du holder pelsen fri for knuder. 

Når du henter din killing hos os, er det vigtigt at du fortsætter med at træne din killing. Et par gange om ugen er rigeligt. 

Brug en kam med jerntænder og gerne en med roterende tænder. Der skal være lidt afstand mellem tænderne på kammen. 

Har katten en knude, kan man bruge en filterknuser-kam. Tag fat i pelsen hvor knuden sidder og stik kammens tænder ind under knuden. Hold igen i pelsen, så det ikke gør alt for ondt og hiv. Det er muligt at du skal bruge et par gange på, at få bugt med knuden. 

Ellers kan man også med fordel investere i en trimmer til dyr. Der kan vi anbefale at man bruger en lydsvag trimmer. Oster laver nogle lydsvage små trimmere, der er perfekte til knuder. De koster mellem 600 og 1200 kr. Men en tur til dyrlægen er dyrere end denne investering. 

Brug aldrig de meget populære karter til langhåret kat. Karten gør pelsen statisk elektrisk og dermed en masse knuder.

 

Foder er faktisk noget som har stor betydning for pelsens kvalitet. Fodrer man med foder fra supermarkedet, så kan det straks ses i pelsen, som bliver tør og strittende og laver mange knuder. Dette skyldes at næringsstofferne i dette foder ligger på det absolut minimale. Så spar din kat for en masse problemer, ved at købe noget ordentligt kvalitetsfoder. Vi kan varmt anbefale zooplus og vil man spare endnu mere, så zooplus.de (den tyske version).

 

En af de forskellige udgaver af Osters lydsvage trimmere.

En filterknuser til knuderne

Den populære karte, som er skidt at bruge til langhårskat