Shetland sheepdog

Alma som har vundet flere 1. Præmier med certifikat på udstillingerne. Alma er Bi-blue

Sheltien er en skøn familiehund. Den sammenlignes en del med Boarder collie, fordi den jo hedder "sheepdog". Men det eneste de to hunderacer har til fælles er, at de begge er intelligente racer, som feks er rigtigt gode til agility. 

En shetland sheepdog er ualmindeligt omstillingsparrat. Den fungerer godt i en hver situation og følger bare med. Er der en periode i familien hvor der ikke foregår det store, klarer den også dette. Sker der en masse, ja så følger den bare gladeligt med. Den er trofast og super kærlig. Den opfører sig helt ekstremt eksemplarisk når den er med ude. Holder nøje øje med, hvad dens ejer forventer af den. 
Vil man lære en sheltie tricks, så kan man det på kun få øvelser. Den er meget klog og kan i en tidlig alder forstå hele sætninger fra sit menneske. Men den bliver ikke skør af ikke at stimuleres konstant. Det er det dejlige med Sheltien. Den fungere ligeså godt i lejlighed, som i hus. Det er en lille hund, som er nem at have med. 
Pelsen er lang, men på ingen måde krævende. En børste hver 3. uge for hyggens skyld, er rigeligt. 
 
Forkerte rygter om sheltien:
 
Desværre hører vi rundt omkring at sheltien har fået det ry, at den er sky. Men nu kender vi efterhånden en del sheltier og vi har endnu ikke mødt en sheltie, som ikke mødte os glad og logrende i døren. Et andet rygte der kører er, at Sheltien kan lide at høre sin egen stemme. Det er ikke korrekt! Den gør præcis som andre hunde, når der ringes på døren. Den skal opdrages (som alle hunde) til ikke at gø og det gode ved sheltien er jo netop, at den lærer nyt på rekordtid! 
 
Se dig for når du køber hvalp:
 
Der findes jo mange måder at opdrætte hunde på og som alle andre hunderacer og dyr i det hele taget, er det ekstremt vigtigt, at man socialiserer dem. De skal udsættes for det som en helt almindelig ejers/families hverdag ser ud. Det er jo dette de skal leve i og det skal i hvert fald ikke være fremmed for en hund. Derfor vil vi godt anbefale at man ikke køber en hvalp, som vokser op i en stald eller et rum for sig selv. Den skal vokse op i hjertet af opdrætterens familie. Uanset om hvalpens forældre har flotte stamtavler og uanset hvor mange år opdrætteren har på bagen i faget, så skal en alarmklokke ringe hvis der er ekstremt mange hunde hos opdrætteren og meget få mennesker. Det er helt enkelt ikke muligt at være obs på alle hvalpes sind og sociale evner, hvis man nærmest har en fabrik. Omvendt kan en opdrætter naturligvis godt have mange hunde og evne at levere skønne hvalpe. Er der flere i familien til at hjælpe til med hvalpene og føler man at der er hjerterum og ikke kun ekspertise i racen, så går man ikke galt i byen. Nogle opdrættere bruger heller ikke den store energi på hvilket sind der avles på. Det kan meget nemt gå hen og kun handle om skønhed og de rigtige aner på stamtavlen. Sheltien er ikke sky-Så har man købt en hund et forkert sted. 
Nu har vi kun oplevet et enkelt kuld hvalpe. Men vi blev ret overraskede! Allerede i en alder af 5 uger, var de alle 3 stort set renlige. Det hænger sammen med deres iver for at gøre os glade. De vokser simpelthen 20 meter, når man roser dem og derfor er de helt utroligt lærenemme. Sit og dæk, lærer de på kun et par gange og det er ikke fordi at de skal kunne det hele herfra, når vi aflevere dem 8 uger gamle. De ser også hvad vores voksne hunde gør og lærer udfra dette. De er eminente til at lære tricks som spille død, highfive osv osv og de ELSKER det!!
 
Sheltiens farver er: Blue merle, Bi-Blue (Blue merle uden brunt) Bi-Black (sort/hvid), zobel og Tricolour.
Man må aldrig parre Blue merle med Blue merle/Bi-Blue og zobel. Disse gener sammen kan give døve og blinde hvalpe.