Norsk skovkat

Sølv med hvidt skovkat. Fine ansigtigstræk

Den norske skovkat er en rigtig selskabskat. Den er glad for alle: Børn, gæster, hunde og andre katte. Den er utrolig god til at omstille sig. Går gerne ud og tager imod gæsterne i døren og sætter sig også velvilligt på skødet af gæsterne. Dette forudsætter naturligtvis at katten er vokset op under de rette forhold og har fået socialisering nok og har været en del af opdrætterens hverdagsliv.

Den er en rigtig dygtig klatrer og derfor er vores anbefaling, at har man en norsk skovkat i en lejlighed, er det en rigtig god ide, at købe et ordentligt og udfordrende klatretræ. Man kan også selv lave et udfordrende miljø til katten via feks hylder den kan hoppe fra. Men da den elsker at klatre, får man en langt mere harmonisk kat, ved at imødekomme dens behov for at klatre. 

Nogle Norske skovkatte har meget lang pels, mens nogle har lidt kortere og noget nemmere pels at holde. Se på forældrene og evt tidligere kuld og bedøm hvad du/i mener er ok for jer mht pelspleje. En norsk skovkat har ikke helt kort pels. Så er det en blandingskat. Sørger man for et kvalitetsfoder til katten, holder man faktisk knuder og mat pels langt væk. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for foderet. Kattemalt er at foretrække at give den, hvis den ikke kan komme ud i naturen og spise græs. Man kan også få foder til langhårskatte og der er kattemalt tilsat. Det neutraliserer de generende hår i mavesækken. Katten kan faktisk få sig en slem forstoppelse pga den lange pels den sluger ved soignering.

Maine coon

Sølv med hvidt maine coon. Ansigtstræk er en anelse grovere end den norske skovkat. Denne her er dog ikke det groveste.

Maine coonen er en godmodig kæmpe. Den er utrolig kærlig og knytter sig stærkt til sin ejer og familie. Men til forskel fra den norske skovkat, er det langt fra alle maine coon, som gider at hilse på gæsterne og bare tilpasser sig miljøet. Den er mere egenrådig og har til tider en stærk personlighed. Men igen er det her vigtigt hvad en maine coonkilling er vokset op med og blevet vant til. Der er til gengæld ikke det en maine coon ikke ville finde sig i, når det drejer sig om dens ejer. Har man charmeret sig ind på en maine coon, er den din for altid! Man skal bare huske på dette, når man evt besøger et kuld killinger. Giv dem 10 minutter og sæt dig på gulvet med noget sjovt legetøj. Så tør de hurtigt op og kommer for at hilse på. 

Også maine coon har et behov for at klatre og bruge sin krop. Den er dog mere klodset end norsk skovkat og kommer let til lige, at vælte den fine vase på hylden. Dens krop er stærkt muskuløs og den har store, brede poter, et stort hoved med lidt grovere ansigtstræk. Den skal gerne have store tjufser på ørerne, som en lods og en såkaldt boks ved næse og mund.

Pels:

Det er meget forskelligt alt efter avl, hvilken type pels en Maine coon har. Den skal dog være det man kalder semilanghår (have lang pels, men ikke så meget som perser). Den bedste type pels, er den med tyndere underpels. Denne type pels filtrer ikke så nemt. En udekat filtrer dog langt nemmere, end en indekat. Dette skyldes at de får vinterpels og derudover får små kviste, grene og andet godt filtret i pelsen. Start tidligt med at lære din killing at blive redt. Brug en metalkam med god afstand mellem tænderne. Evt gerne en der kan rotere, da det gør mindre ondt. Du skal aldrig starte med at lære din kat at blive redt, når den først har fået knuderne. Den vil med det samme forbinde det med smerte. Det er bedst at lære når den ikke har knuder og det er rart. Red kun et par minutter ad gangen og ros den når den har været tålmodig. Man kan med fordel give noget rigtigt lækkert, efter dette og gøre det til et ritual. Kogt kylling, lys fisk, bidder i sovs fra Royal Canin eller Hills er et sikkert hit. Mange katte elsker også tørret kyllingekød. Man kan sagtnes bruge det til hund, da det er præcis det samme indhold.